wie zijn wij
Marteuni Oosterwijk
Marleen v.d. Grift
Lisette de Brouwer
Rob Hondsmerk
Marteuni Oosterwijk

Praktijk Oosterwijk, behandeling & coaching

Mijn naam is Marteuni Oosterwijk. Ik werk als toegepast psycholoog & coach.

Van jongs af aan ben ik betrokken bij en geïnteresseerd in het welzijn van mensen. De kwetsbaarheid van de ander heeft mijn hart. Daarnaast heb ik ervaren hoe krachtig mensen zijn met juiste hulpverlening. Dat kan kortdurend, op een praktische en effectieve manier!

 

Ik zet me graag in en ga met je op zoek. Wat past het beste bij jou en je (hulp)vraag?

 

Ik bied behandeling & coaching aan jongeren en volwassenen:

 

Voel jij je somber, moe of heb je slapeloze nachten? Heb je last van een gejaagd gevoel of voel jij je overbelast? Raak je snel in paniek of angstig? Ben je onzeker of mis je overzicht?

 

Behandeling ofwel therapie is geschikt wanneer je last hebt van één van de volgende klachten of problemen:

 • Angst-, dwang- en paniekklachten
 • Depressieve en/of somberheidsklachten
 • Spanningsklachten of burn-out
 • Traumatische ervaringen
 • Verwerking van ingrijpende gebeurtenissen

 

Coaching is geschikt:

 • Als je wilt leren positief te denken
 • Bij identiteits- en zingevingsvragen
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Moeite bij assertiviteit

 

Ben je op zoek naar hulp?

Ik bied je persoonlijke en praktische hulpverlening vanuitchristelijke visie.

Marleen v.d. Grift

Praktijk Marleen

– voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en ouders met lef!

Voor het zoeken van hulp is lef nodig. Ik heb daarom bewondering voor mensen die zich bij mijn praktijk aanmelden omdat ze deze eerste stap genomen hebben.

Wie is de persoon achter Praktijk Marleen? Ik ben sinds 1997 werkzaam in de jeugd-GGZ en heb daardoor veel ervaring opgebouwd met verschillende probleemgebieden: depressie, identiteitsproblemen, opvoedingsproblemen, trauma, ADHD, autisme, angst, tics, dwang en eetproblemen. Begin 2014 heb ik mijn eigen praktijk opgericht waarin ik kinderen en jongeren en hun ouders behandel met verschillende problemen. Ik ben orthopedagoog, cognitief gedragstherapeut en mag EMDR-behandelingen gericht op trauma’s uitvoeren.

Ik kan veel betekenen voor mensen met eetproblemen (anorexia, boulimia, binge-eating) door mijn kennis en ervaring met behandelingen. Daarbij werk ik nauw samen met de huisarts en diëtiste.

Wanneer kinderen en jongeren bang zijn waardoor ze niet alles kunnen doen wat ze zouden willen, bied ik hen leuke programma’s aan om hun angst te baas te worden. Dit geldt ook wanneer er sprake is van dwanghandelingen en dwanggedachten. Kinderen, jongeren maar ook de omgeving kunnen hier erg onder lijden. Dat ze deze handelingen en gedachten hebben, wordt vaak door hen zo vreemd gevonden dat ze het moeilijk vinden om hulp te zoeken. Blijf er niet mee lopen want deze klachten zijn goed behandelbaar.

Soms hebben kinderen en jongeren last van tics. Dit is voor henzelf vervelend maar ook voor de omgeving. Door te registreren, te observeren en door technieken te leren om de dwang onder controle te houden, proberen we de tics te verminderen. Tevens krijg je meer inzicht in welke situaties de tics toenemen.

Kinderen en jongeren kunnen al op jonge leeftijd trauma’s meemaken. Wanneer klachten in het kader staat van dit trauma, kan ik een EMDR-behandeling geven. Op het gebied van trauma is dit op dit moment de meest bewezen effectieve methode. Ik leg eerst uit aan zowel het kind/jongere als de ouders wat een EMDR-behandeling inhoudt. Als u hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met mij op.

Cognitieve gedragstherapie is een methode die bij veel problemen wordt ingezet. Uit veel onderzoek komt de cognitieve gedragstherapie naar voren als de effectieve behandeling bij verschillende problemen. Het wordt ook ingezet bij depressie, ADHD en autisme. Omdat cognitieve gedragstherapie breed inzetbaar is bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen is het ook mogelijk dat ik volwassenen in mijn praktijk behandel.

Naast dat ik therapeut ben, ben ik ook christen. Dit houdt voor mij in dat ik elk mens zie als schepsel van God en daarom van waarde. Zowel volwassenen als kinderen en jongeren wil ik respectvol benaderen als beelddragers van God. Ik geloof in de Heere Jezus Christus die als Verlosser in deze wereld gekomen is. Hierdoor hoeven wij niet bij de problemen te blijven maar is er perspectief. Vanuit dit perspectief sta ik in het leven en probeer ik anderen te helpen.

Lisette de Brouwer

GRIP Praktijk voor orthopedagogiek en coaching

Onze Visie

Samen met ouders, kinderen en andere individuen wil GRIP de uitdaging aangaan om vat te krijgen op problemen. ‘Grip hebben’ betekent ‘houvast hebben’. Vaste grond onder je voeten voelen en je in staat weten en voelen om een stap(je) vooruit te zetten naar het perspectief dat jij voor ogen hebt voor jezelf, je kind of je gezin.  Oude patronen mogen worden losgelaten en je kunt gezond inspelen op wat nodig is voor jou, je kind of je gezin.

De speerpunten van het zorgaanbod zijn:

 • Grip op opvoeding & gedrag: Gezinscoaching, training en orthopedagogische behandeling voor kinderen en ouders.
 • Grip op jezelf: Het coachen van individuen in hun persoonlijke ontwikkeling.
 • Daarnaast ben je bij GRIP op het goede adres voor behandeling en begeleiding van kinderen en volwassenen met een achterstand of (verstandelijke) beperking.
 • GRIP kijkt samen met jou naar wat er in jouw specifieke situatie nodig is. Dit proces begint met een zorgvuldig inzicht verkrijgen in de onderliggende oorzaken en factoren die een rol spelen. Vervolgens wordt er een individueel traject of gezinstraject voorgesteld en gaan we met elkaar aan de slag.

Kenmerken van GRIP: samen, dichtbij, respectvol, deskundig, transparant, op maat, flexibel, ruimte voor zingeving

Lisette de Brouwer | Orthopedagoog | Coach

Lisette is orthopedagoog. Zij is getrouwd en moeder van twee pubers. Ze werkt al jaren als orthopedagoog in de gehandicaptensector en als personal coach. Lisette is een integere, betrokken en bevlogen hulpverlener. Zij helpt kinderen, gezinnen en individuen graag om gedrag betekenis te geven als een signaal van onderliggende vraagstukken. Stapsgewijs volgt dan een veranderproces.
Lisette is muzikaal en houdt van lezen, koken en tuinieren. Als werkende moeder is zij ervaringsdeskundige in veel opvoedingsvraagstukken.

Keywords: Gezin, opvoeding, training, diagnostisch onderzoek, coaching, verstandelijke beperking, hechting, traumabehandeling
Accreditaties: WO Orthopedagogiek NVO, diagnostische aantekening, EMDR (EMDR Centrum Nederland), Groundwork coach i.o., trainer (o.a. VRIENDEN-programma,  ‘Er zijn voor je kind’, ‘Happy me/you’, ‘Peuter in Zicht’).

Rob Hondsmerk

Rob Hondsmerk

Van oorsprong ben ik orthopedagoog en vandaar uit opgeleid om te werken met kinderen en jongeren. Sinds 2000 ben ik ook GZ-psycholoog en BIG-geregistreerd waardoor alle zorg die ik verleen in aanmerking komt voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Hoe hoog die vergoeding is, verschilt per verzekeraar en met alle wijzigingen die jaarlijks optreden in de zorg, ook vaak per jaar. Na mijn registratie als GZ-psycholoog werk ik eveneens met volwassenen in tal van moeilijke en minder moeilijke situaties. Relatietherapie is een van de onderwerpen waarin ik me verder bekwaamd heb en waar ik graag mee aan de slag ga.  Binnen mijn therapie vinden mijn cliënten onderdelen van diverse hulpverleningstechnieken maar bovenal probeer ik altijd bijbelse principes te verwerken in wat ik doe en neem ik deze het liefst als uitgangspunt. Ik geloof niet in hopeloze gevallen en ieder huwelijk kan gered worden als beide partners dat willen!

Voordat ik startte met Generations Consultancy heb ik gewerkt als directeur Kinder- en Jeugdzorg bij De Hoop en daarvoor was ik 17 jaar lang directeur van Stichting Chris.

Als initiatiefnemer van Generations Consultancy ben ik als hoofdbehandelaar betrokken bij veel van de dossiers van mijn collega’s en probeer ik ze met mijn ervaring bij te staan. Coaching en supervisie vind ik dan ook erg leuk om te doen. Daarnaast is diagnostiek voor al onze doelgroepen mogelijk. Ik geloof in het unieke van de combinatie die we met elkaar hebben gevonden en die we graag willen inzetten ten bate van kinderen, jongeren, hun ouders en andere volwassenen. Deze manier van samenwerken willen we op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland van de grond proberen te trekken om op die manier laagdrempelige christelijke zorg makkelijk toegankelijk te maken voor iedereen die dat nodig heeft. Omdat we weten dat we niet alles zelf kunnen en ook graag willen leren van anderen zoeken we in brede zin de samenwerking met organisaties die daarvoor openstaan.

Naast mijn rol binnen Generations Consultancy werk ik voor een deel van mijn tijd ad interim in andere zorgorganisaties. Daardoor heb ik ervaring mogen opdoen in tal van werkvelden binnen de hulpverlening: kinderen en jongeren in de knel, verslavingszorg, psychiatrie en woonbegeleiding. Die ervaring heeft er toe geleid dat ik vaak gevraagd wordt om ook in het buitenland mijn ervaringen te delen middels spreekbeurten of trainingen. Dat heeft dan weer geresulteerd in kennis en ervaring in hulpverlening aan mensen uit andere culturen.

 In Nederland heb ik mijn spreekbeurten allemaal ondergebracht in Stichting Generatio (www.generatio.nu) waarmee we de generaties bij elkaar proberen te brengen middels trainingen en spreekbeurten op scholen en in kerken.

Ik ben al jarenlang gelukkig getrouwd met Marijke en we hebben samen 4 dochters die langzamerhand het ouderlijk nest verlaten. Onze hond is een welkome aanvulling in ons gezin en hem gebruik ik soms in mijn hulpverlening met kinderen, wat beide partijen meestal erg leuk vinden!